Sosyal Medya

Güncel

Bakan Ağbal: 'Tek dişi kalmış canavar’ yeniden hortlamış

Hollanda'nın skandal kararına sert tepki gösteren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Avrupa’da son birkaç yıldır yaşanmaya başlanan İslamofobi ve Türkiye karşıtlığı kendi mecrasında boğulacak. Bu bir kez daha gösterdi ki Mehmet Akif Ersoy’un ‘O tek dişi kalmış canavar’ yeniden hortlamış. İnşallah demokrasi karşısında bunlar mağlup olacaktır" dedi.



Maliye Bakanı Naci AÄŸbal, temaslarda bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Sabah namazını Selimiye Camisi’nde kılan AÄŸbal, namaz öncesi yaptığı açıklamada, dün gece Hollanda’da yaÅŸananların asla kabul edilemeyeceÄŸini söyledi. Diplomatik olarak karşılıklarının misliyle verileceÄŸini ifade eden Bakan AÄŸbal, ÅŸunları kaydetti: "Antidemokratik, faÅŸizan ve gerçekten 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa Nazizmini hortlatan tavırları Türkiye olarak asla kabul etmiyoruz. Bunların diplomatik anlamda karşılığı verilecektir. Hem DışiÅŸleri Bakanımızın uçağının Hollanda’ya inmesinin yasaklanması, ardından Aile Bakanımıza Hollanda’da hiçbir ÅŸekilde insanlığa sığmayan, diplomatik teamüllere uymayan, demokrasiyle baÄŸdaÅŸtırılamayacak o tavırları da kabul etmiyoruz.

Bir ülkenin bakanı Hollanda’ya girecek, kendi ülke konsolosluÄŸuna gitmek isteyecek, barikatlar kurulacak, engeller kurulacak, asla kabul edilemeyecek polis muamelelerine tabi tutulacak. Bunlara asla hiçbir medeni devletin, toplumun cesaret dahi edememesi lazım. Avrupa büyük bir trajediyle karşı karşıya, aşırı saÄŸ, Nazizim hepsi arka arkaya geliyor.”

'O TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR'

Avrupa’da demokrasiyle alakası olmayan sistematik ve planlı engellemelerin diplomasiyle de baÄŸdaÅŸmadığının altını çizen AÄŸbal, şöyle devam etti:"Türkiye olarak bakanlarımız ne yapmak istiyor? Sadece bu Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini anlatmak için oraya gidiyorlar, vatandaÅŸlarımızla bir araya gelmek için. Önce Almanya sonra Hollanda'da ardı ardına planlı ve sistematik ÅŸekilde bu deÄŸiÅŸikliklerin vatandaÅŸlara anlatılması engellenmeye çalışılıyor. Hiçbir ÅŸekilde demokrasiyle alakası, uygun olmayan tavırlar sergileniyor. Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Sayın BaÅŸbakanımız açıklamalar yaptılar. Diplomatik kurallar, teamüller içerisinde bunlara misliyle cevabı verilecek."

Bakan AÄŸbal, Türkiye'nin bu tür muameleleri hak etmediÄŸini vurgulayarak, "Avrupa’da son birkaç yıldır yaÅŸanmaya baÅŸlanan Ä°slamofobi ve Türkiye karşıtlığı kendi mecrasında boÄŸulacak. Bu Nazizim tekrar hortlatılmaya çalışılıyor, bu aşırı saÄŸ yeniden büyütülmeye çalışılıyor. Avrupa’daki siyaset buna teslim oluyor. Bunu asla kabul etmiyoruz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin 16 Nisan’daki demokrasi sınavından baÅŸarıyla geçeceÄŸini dile getiren Bakan AÄŸbal, "VatandaÅŸlarımız 16 Nisan’da Avrupa’da sandıklara gidecekler, bu yapılanları misliyle gösterecekler. Bu bir kez daha gösterdi ki Mehmet Akif Ersoy’un ‘O tek diÅŸi kalmış canavar’ yeniden hortlamış. Ä°nÅŸallah demokrasi karşısında bunlar maÄŸlup olacaktır." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.